Kröller Möller

Wat te doen als je baas bent van een winstgevend bedrijf en alles al hebt wat je hebben wil? Zoals een groot huis, een eigen jachthuis en een landgoed wat de omvang heeft van vijfenvijftig vierkante kilometer. Dan word je kunstverzamelaar. Zo dacht Helene Müller, vrouw van Anton Kröller. De kunstverzameling van Helene Müller werd zo groot, dat ze besloot een museum te laten bouwen midden op het landgoed. Op deze manier was iedereen in de mogelijkheid om haar kunst te zien.

Lees meer: Kröller Möller

Een cadeautip

Een goed cadeau vinden is altijd moeilijk. Vooral wanneer iemand zelf niet weet wat hij of zij hebben wil. In zo'n situatie geef je die persoon vaak, uit wanhoop, geld voor zijn of haar verjaardag. Niet erg origineel. Om deze reden heb ik mijn creatieve brein ingezet, en heb ik zelf een verjaardagscadeau gemaakt.

Lees meer: Een cadeautip

Rotterdam in een gedicht

Rotterdam is niet te filmen
De beelden wisselen te snel
Rotterdam heeft geen verleden
en geen enkele trapgevèl.

Lees meer: Rotterdam in een gedicht

Konijnen mogen ook kunst zijn

Natuurkunde heeft mij nooit erg geboeid, en ik weet waarom sinds ik de Verbeke Foundation heb bezocht. Een oud opslagterrein in België wat omgebouwd is tot een ruimte waarin kunstenaars werk kunnen exposeren dat in teken staat van natuurkunde en het experimenteren met de natuur. Wat ik mij niet realiseerde, is dat dieren ook tot natuurkunde behoren. Opgezette konijnen die als kunstwerk dienen, had ik dus niet verwacht.

Lees meer: Konijnen mogen ook kunst zijn