Verf was voor het eerst in tubes verkrijgbaar in de eerste helft van de negentiende eeuw. Dit zorgde ervoor dat veel kunstenaars naar buiten gingen om te schilderen. Op deze manier ontstond het impressionisme. Impressionisten ontdekten dat kleuren en schaduwen veranderen door de verschillende standen van de zon. Het doel van de kunstenaars was om de kleuren en schaduwen van de natuur zo goed mogelijk op doek te krijgen.

Ik heb mij, tijdens mijn examenjaar, bezig gehouden met de kunstgeschiedenis en filosofie. Tijdens het onderzoeken van de verschillende kunststromingen sprak het impressionisme mij erg aan. Om deze reden heb ik een illustratie gemaakt die in deze kunststroming thuishoort.

Doordat de impressionistische kunstenaars snel moesten werken, werkten veel impressionisten met stipjes of streepjes. Op deze manier verloren ze geen tijd aan het mengen van kleuren. Door veel stipjes of streepjes naast elkaar te zetten ontstaat er uiteindelijk een kleur of vorm. Ik heb er in mijn illustratie voor gekozen om geen kleuren te gebruiken. Op deze manier benadruk ik het minimalistische leven wat impressionistische kunstenaars leidden. In de negentiende eeuw werd het impressionisme niet serieus genomen, maar ik hoop dat ik deze kunststroming weer nieuw leven inblaas.